Bize Ulaşın

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

Ortodonti

ortodonti

Ortodonti; dişlerdeki çapraşıklığı, çeneler arası uyumsuzluğu, kapanış bozukluklarını düzeltmeyi amaçlayan diş hekimliğinin bir bilim dalıdır. Ortodontik tedavilerin sunduğu en büyük avantaj bireyin kendi dişeri ile elde edilebilecek doğal ve estetik gülüştür.

İdeal bir fonksiyon, estetik, çevre dokuların sağlığını ve devamlılığını amaçlayan bu alandaki tedavi seçenekleri hem çocuklarda hem de erişkinlerde uygulanabilmektedir. Hangi yaşta olursa olsun, tedavi edilmeyen ortodontik problem daha da kötüleşir. Zamanla, çapraşıklık nedeniyle dişlerin yeterince temiz tutulamaması sonucu oluşan çürük ve diş eti hastalıkları, diş kayıplarına sebep olabilir. Ayrıca bozuk kapanışlar diş yüzeylerinin anormal aşınmasına, çiğneme ve konuşmada zorluklara, destek kemik ile diş eti dokularının hasarına yol açabilmektedir.

Uygulanan ortodontik tedavi teknikleri yaşa, probleme (çapraşıklık, aralıklı dişler, orta hat kaymaları, ön bölge açık kapanış, üst dişlerin ileri itimi, gömülü dişler) ve estetik kaygıya göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu tedaviler şu şekilde sıralanabilir; sabit ortodontik apareyler (metal, seramik braketler veya dil tarafından uygulanan lingual braketler), hareketli ortodontik apareyler, vidalı apareyler, alışkanlık kırıcı apareyler, şeffaf plaklar, ortognatik cerrahi.

Kliniğimizde rutin tedavinin yanı sıra, halk arasında ‘tavşan dudak’ olarak bilinen Dudak-Damak Yarığı ve kraniyofasiyal hasalıkların da tedavileri uzman ortodontislerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.