Bize Ulaşın

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

Protetik uygulamalarda dijital yöntemlerin entegrasyonu

protetik

Estetik gibi subjektif alanlarda “Güzel" sıfatını insan gözünde ortak bir paydada buluşturmak neredeyse imkânsızdır. Geri dönüşü çok zor olan diş hekimliği uygulamalarında ideal estetiği yakalamak adına yapılan çalışmalarda mimari ve resmin birçok alanında kullanılan prensiplere dayanarak bir kazanım sağlanmaya çalışılmış; kesin bir formülasyon ise henüz bulunamamıştır. Bu sorun dijital gülüş tasarımı uygulamalarını doğurmuştur.

Dijital gülüş tasarımı; hastanın mevcut dişlerine herhangi bir dental işlem uygulanmaksızın, işlem öncesi alınan fotoğraflar ve bilgisayar destekli tasarım-üretim üniteleri (CAD/CAM) yardımıyla üç boyutlu olarak model üzerinde ve iki boyutlu olarak bilgisayar ekranında işlem bittiğinde varılacak sonucun başlangıçta gösterilmesidir.

Hastanemizde ağız içi tarama cihazları ve üretim üniteleri ve dental fotoğrafçılık malzemeleri bulunmaktadır. Hekimlerimiz tarafından yapılan dijital tasarımlar sayesinde hastalarımız; işlem sonucu herhangi bir hayal kırıklığına uğramamakta; hekimlerimiz hastalarımızın, teknisyenlerimiz hekimlerimizin ne istediğini önceden bilmekte ve bu öngörü sayesinde final protezinde yapılan minimum değişiklikler ile protezler hastalarımıza teslim edilebilmekte, hasta-hekim-teknisyen anlaşmazlıklarının önüne geçilmektedir.